ZŠ realizovala projekt elektronizácie a revitalizácie knižnice

03.03.2008 Humenné

Humenné 3. marca (TASR) - Dovedna 95 tisíc korún získala na projekt Elektronizácie a revitalizácie školských knižníc Základná škola na Ulici SNP v Humennom.
Ďalších vyše päťtisíc korún poskytla z vlastných zdrojov na dovybavenie knižnice. \"Cieľom projektu je skvalitniť edukačné programy našej školy, zatraktívniť slovenskú aj svetovú literatúru novými publikáciami a vytvoriť komunikačné centrum školy, ktoré poskytuje možnosti spontánnych aj plánovaných kontaktov, \" uviedla dnes pre TASR riaditeľka školy Jarmila Dvorná. Dodala, že knižnicu s vyše 5000 výtlačkami navštevujú žiaci denne. Po jej elektronizácii prejavujú zvýšený záujem o výučbu literatúry a prostredníctvom internetu sa na počítači dostanú k jednotlivým preberaným dielam.
Knižnica prešla v rámci projektu modernizáciou, dostala nový nábytok, ktorý umožňuje žiakom aj pedagógom lepší a prehľadnejší prístup k publikáciám. Zakúpená technika - počítač pre učiteľa a ďalší pre žiakov s pripojením na knižničný systém Slovenskej republiky umožňuje integráciu do európskeho kultúrneho a informačného prostredia.
Vo vynovenej školskej knižnici sa žiaci nielen učia, ale v jej priestoroch sa stretávajú pri rôznych slávnostných príležitostiach a programoch. Knižnica je zároveň miestom, kde škola organizuje Dni otvorených dverí pre rodičov žiakov.
ZŠ navštevuje 646 žiakov. O ich výchovu sa stará 42 pedagogických pracovníkov.
 

Vyberte región